Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht
Amsteldijk Zuid 78 B Ong in Amstelveen 1184 VE

Amsteldijk Zuid 78 B ong

1184 VE Amstelveen
Vraagprijs € 990.000,- k.k.

Omschrijving

Nabij de Amstel 'Langs de Akker' en aan de Ringsloot gelegen bieden wij de unieke mogelijkheid aan tot het ontwikkelen van uw eigen droomvilla van meer dan 500 m² woonoppervlakte op het zogenaamde bovenland van de (Bovenkerker-)polder.
Het perceel grond van circa 3085 m² groot geeft de bouwmogelijkheden voor één vrijstaande villa eventueel met kelder en...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Bouwgrond
Lees meer

Omschrijving

Nabij de Amstel 'Langs de Akker' en aan de Ringsloot gelegen bieden wij de unieke mogelijkheid aan tot het ontwikkelen van uw eigen droomvilla van meer dan 500 m² woonoppervlakte op het zogenaamde bovenland van de (Bovenkerker-)polder.
Het perceel grond van circa 3085 m² groot geeft de bouwmogelijkheden voor één vrijstaande villa eventueel met kelder en bijgebouwen op het bouwvlak welke zich midden op het perceel bevindt. Het perceel ligt aan de Ringsloot en kent mooie zichtlijnen richting de polder, de Golfbaan 'Amsteldijk' en wijngaard 'De Amsteltuin'.
 
Het bouwperceel is bereikbaar via een reeds vergunde maar nog aan te leggen dam met duiker waardoor er een uitweg ontstaat naar 'Langs de Akker'.
 
Bijzonderheden:
- perceeloppervlakte circa 3085 m² eigen grond;
- ruim bouwvlak van circa 170 m² met nokhoogte 12 meter en goothoogte 6 meter, waardoor een woonoppervlakte van meer dan 500 m² mogelijk is;
- perceel dient nog gesplitst te worden en  moet nog definitief ingemeten worden door het Kadaster;
- het te koop aangebodene betreft uitsluitend het bouwperceel, de voorbeeldwoning is niet inbegrepen;
- de nog aan te leggen dam met duiker wordt op kosten van verkoper i.o.m. gemeente en i.o.m koper aangebracht;
- bestemmingsplan Amstelveen "Landelijk gebied" van toepassing alsmede regels van het bestemmingsplan Herziening Landelijk Gebied - Amsteldijk Zuid 78B vastgesteld op 28 maart 2018;
- recent uitgevoerd verkennend bodemonderzoek (17-10-2017) aanwezig.
 
Benerink Architecten heeft voor verkrijging van dit bouwvlak eerst bij het belendende huis een passende woning in hedendaagse architectuur ontworpen op de plaats van de bestaande schuur en hiervoor is/was een omgevings-/bouwvergunning verleend.
Vanwege de geringe afstand tussen de beide woningen is het bestemmingsplan gewijzigd en het bouwvlak is verplaatst in westelijke richting en dichterbij de Ringsloot. Uiteraard is de koper van dit bouwperceel vrij in het kiezen van een nieuw ontwerp, voor zover het past binnen de bestemming.
  
Er kan ook gekozen worden voor het huidige ontwerp hetgeen de volgende voordelen met zich meebrengt:
- voor het huidige ontwerp van de woning is een omgevingsvergunning verleend, dus vrijwel zeker zal dit ook voor de andere plek gehonoreerd worden;
- op de architectskosten kan duidelijk bespaard worden door gebruik te maken van het huidige ontwerp;
- Uiteraard kunnen op verzoek van de koper nog diverse wijzigingen aangebracht worden in dit ontwerp;
- diverse bijgebouwen dienen nog bepaald te worden, welke binnen het bestemmingsplan mogelijk zijn;
- Benerink Architecten (06-10810555, info@benerinkarchitecten.nl) zou graag met de koper willen overleggen over eventuele aanpassingen van het huidige ontwerp of indien gewenst een totaal nieuw plan willen ontwerpen.
 
Ligging:
Het perceel grond is uitstekend bereikbaar, ligt nabij (het centrum van) Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel, Ziekenhuis Amstelveen en op 10 autominuten van de Internationale School. De snelwegen A9, A4, A10, A2 alsmede luchthaven Schiphol, Amsterdam en Utrecht zijn tevens zeer snel bereikbaar.
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 990.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Bouwgrond Bouwvorm N.v.t. Bouwgrond Ja Ligging Aan water, aan rustige weg, vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom, aan vaarwater en landelijk gelegen Indeling Perceeloppervlakte 3085 m² Kadasteroppervlakte 3085 m² Kadastrale gegevens Gemeente Amsterdam Sectie X Perceelnummer 48 Oppervlakte 3085 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Amsteldijk Zuid 78 B ong, 1184 VE Amstelveen
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.