Mijn favorieten

Wij zijn jarig, 5 jaar Geijsel Kroon NVM makelaardij!

Wij zijn jarig, 5 jaar Geijsel Kroon NVM makelaardij!
 
3 november 2011 was mijn eerste werkdag bij Geijsel Kroon. Aan mij de taak de financiële dienstverlening uit te breiden met een NVM makelaardij.
 
OPENING
9 december 2011 was de openingsborrel op ons kantoor waar vele relaties zagen hoe de burgemeester van Ouderkerk, Mieke Blankers-Kasbergen de makelaardij opende. In een televisie-interview aan RTV Amstelveen zei de burgemeester: ‘Je moet ook wel lef hebben om in deze tijd nog iets nieuws te starten op dit terrein. Anderzijds wordt ook wel gezegd in tijden van crisis moet je juist zorgen dat je er klaar voor bent.’
 
DE BURGEMEESTER HAD GELIJK
5 jaar later kijken we terug op 124 woningen die door ons zijn verkocht/verhuurd en 81 woningen die we voor onze klanten hebben aangekocht.
Het was een turbulente tijd waarin de conjunctuur van de woningmarkt een heftige uitslaande beweging heeft gemaakt. 2012 was verreweg het slechtste jaar sinds lange tijd op de woningmarkt. 2016 gaat de boeken in als een jaar waarin alle verwachtingen worden overtroffen, een beter jaar dan de jaren voor de economische crisis.
 
KNOKKEN          
In de slechte jaren hebben wij ervoor geknokt het huis van onze klant tegen de beste prijs te verkopen. In de huidige goede tijd doen we dit nog steeds. 1 belangrijk bijkomend aspect; er is sprake van een ‘droogkokende markt’, hetgeen inhoudt dat de klant zijn huis wel wil verkopen maar dat het nieuwe huis waar de klant graag wil wonen niet beschikbaar is. Daar komen wij weer om de hoek kijken.
 
NIEUWE WERKELIJKHEID
Bijna al onze klanten vragen ons eerst de nieuwe woning te vinden en succesvol aan te kopen alvorens tot verkoop van de bestaande woning over te gaan. Dat is nu onze core business na 5 jaar woning makelaardij.
 
TRAKEREN
Wie jarig is trakteert. Daarom geven wij bij iedere nieuwe aan- of verkoopopdracht een jaar lang gratis rechtsbijstandverzekering voor het hele gezin, uiteraard inclusief de module ‘wonen’ ter waarde van 200 euro.
 
Bernard Geijsel
Register makelaar taxateur